Кількість загиблих на шахті в Росії перевалила за 100

Вівторок, 20 березня 2007, 11:51

Кількість загиблих в результаті найбільшої за останні 10 років аварії на шахті в місті Новокузнецьк Кемеровської області (Кузбас, Росія) досягла 102 чоловік.

Про це повідомили в управлінні інформації МНС Росії.

"Доля восьми чоловік залишається невідомої. Врятовано 93 гірника", - сказали в МНС РФ.

Усього на шахті "Ульяновская" у момент вибуху працювали 203 людини. У числі загиблих - громадянин Великобританії, а також 20 керівників шахти.

Реклама:

На жаль, вибухи на шахтах як у Росії, так і в Україні стали повсякденним явищем. В Україні працює близько 180 шахт, багато з яких відкриті 50-100 років тому і дотепер оснащені старим обладнанням, у тому числі призначеним для контролю за рівнем метану в шахті. Майже 80% українських шахт вважаються аварійними.

Крім того, 88% шахт мають підвищений ризик викиду метану, на 53% є постійна небезпека викиду вугілля і вугільного пилу, ще на 20% шахтарі працюють під постійною погрозою самозаймання вугілля, що в більшості випадків призводить до вибухів.

Українські шахти вважаються найнебезпечнішими і смертоносними у світі після китайських. З 1990 року під землею загинуло близько 4 тис. українців. За даними Міжнародної організації енергетиків та гірників, за кожен мільйон добутого вугілля Україна розплачується життями двох-трьох шахтарів, і це лише інформація з офіційних шахт.

"Остров", "Газета.ru", "Дело"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!