Костусєв: В Україні дорожчає нерухомість через недовіру до долара

Вівторок, 27 лютого 2007, 13:05

В Україні дорожчає нерухомість через недовіру до долара. Про це повідомив глава Антимонопольного комітету України (АМКУ) Олексій Костусєв.

За його словами, АМКУ зараз вивчає український ринок нерухомості. Попередні результати демонструють, що нерухомість дорожчає, оскільки населення шукає найбільш надійний спосіб капіталовкладень - сьогодні в Україні це тільки земля і нерухомість.

Крім того, Костусєв звернув увагу і на об'єктивну причину подорожчання нерухомості - світові тенденції до підвищення цін.

АМКУ з'ясовуватиме реальну собівартість житла і причини завищення цін на нього. Костусєв відзначив, що за власним досвідом знає, що перш, ніж отримати дозвіл на будівництво, необхідно заплатити за різні дозвільні документи, а ці витрати закладаються в ціни.

Реклама:

Голова АМКУ також заявив, що наступною проблемою до розгляду Комітетом, буде питання, чому на українському ринку нерухомості немає іноземних фірм-забудовників.

Костусєв припустив, що, швидше за все, їх не пускають на ринок навмисно. Якщо це дійсно так, то АМКУ виявлятиме порушення антимонопольного законодавства і застосовуватиме відповідних заходів до порушників.

Finance.ua

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!