На Дніпропетровщині "відмили" понад 55 млн. грн.

Четвер, 18 січня 2007, 17:07

Податківці Дніпропетровщини припинили діяльність "конвертаційного" центру, який за термін злочинної діяльності незаконно перевів у готівку понад 55 млн. грн.

Про це повідомила прес-служба Державної податкової адміністрації.

З’ясувалося, що учасники центру мінімізували податкові зобов’язання, надаючи зацікавленим особам за обумовлену винагороду повні пакети документів (фіктивні угоди, рахунки, накладні, податкові накладні та доручення на право здійснення господарських операцій з відбитками печаток транзитних та фіктивних підприємств).

Як повідомляється, клієнтами центру були підприємства паливно-енергетичного комплексу міст Дніпропетровська та Кривого Рогу, які перераховували безготівкові кошти на рахунки транзитного приватного підприємця (співучасника) за нібито поставлені товарно-матеріальні цінності та виконані ремонтні роботи згідно з фіктивними угодами.

Реклама:

У подальшому учасники злочинного угруповання за допомогою системи "клієнт-банк" перераховували грошові кошти на рахунки фіктивних підприємств, зареєстрованих у Дніпропетровській, Запорізькій областях та м. Києві.

Знімав готівку організатор злочинного угруповання за допомогою чекових книжок та пластикових карток, використовуючи при цьому зв’язки з банківськими працівниками.

Так, 15 січня 2006 року організатор злочинної групи був затриманий при знятті готівкових коштів.
За вказаним фактом порушено кримінальну справу.

Finance.ua

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!