Лише 7% українців можуть дозволити собі іпотечний кредит

П'ятниця, 8 грудня 2006, 18:15

В умовах існуючої системи іпотечного кредитування в Україні можливість одержати іпотечний кредит має не більш ніж 7-8% працездатного населення, тоді як у розвинутих країнах цей показник складає близько 70-80%.

Про це повідомив журналістам глава правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Валерій Омельчук у п'ятницю.

За його словами, у даний час ринкові механізми в цілому не забезпечують широкий доступ населення до іпотечних кредитів, тому необхідно державну підтримку іпотеки.

"Сьогодні немає жодного масового іпотечного ринку, на якому б держава не здійснювала підтримку ринкової іпотеки на всіх стадіях її розвитку. Надії на те, що ринкові механізми можуть забезпечити доступність житлової іпотеки більшості населення, на мій погляд, безпідставні", - підкреслив він.

Реклама:

Омельчук також повідомив, що за 2,5 роки Держфонд надав молодим родинам більш ніж 17 тис. кредитів по програмі часткової компенсації кредитних ставок іпотечних банків і залучив на реалізацію Державної програми забезпечення молоді житлом більш ніж 1 млрд. 850 млн. грн. кредитних ресурсів комерційних банків.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!