Москва обіцяє не збільшувати ціну на газ для України

П'ятниця, 8 грудня 2006, 19:17

Найближчими роками ціна на газ для України збережеться на рівні 130 дол. за 1 тис. куб. м. При цьому наступного року поставки російського газу в Україну не передбачені, а баланс закриватиметься за рахунок середньоазіатського газу.

Про це повідомив перший віце-прем`єр уряду Російської Федерації, голова Ради директорів ВАТ "Газпром" Дмітрій Мєдвєдєв, повідомляє УНІАН.

Він також зазначив, що "Газпром" має намір завершити перехід повністю на ринкові взаємовідносини з країнами ближнього зарубіжжя до 2008 року.

За словами Мєдвєдєва, ці взаємовідносини, безумовно, розвиватимуться за позитивним сценарієм, оскільки "у нас спільна історія і спільні інтереси".

Реклама:

Крім того, Мєдвєдєва вважає, що перехід на ринкові відносини дозволить підвищити конкурентоспроможність країн ближнього зарубіжжя.

"Перехід на ринкові відносини, безумовно, болючий, але на благо, оскільки дозволить ефективно впроваджувати механізми енергозбереження і підвищувати конкурентоспроможність виробників цих країн", - підкреслив він.

24 жовтня RosUkrEnergo і ЗАТ "УкрГаз-Енерго" підписали доповнення до Договору купівлі-продажу природного газу від 2 лютого 2006 р. на 2006-2010 роки, згідно з яким у 2007 році на адресу "УкрГаз-Енерго" буде поставлено не менше 55 млрд. куб. м природного газу середньоазіатського походження за ціною 130 дол. за 1 тис. куб. м.

У 2006 році Україна одержує газ за ціною 95 дол. за 1 тис. куб. м.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!