Семенюк хоче помиритися з російськими хіміками

П'ятниця, 15 грудня 2006, 11:54

Фонд держмайна сподівається на укладення мирової угоди з російським ЗАТ "ЛУКОЙЛ-Нафтехім" щодо ЗАТ "ЛУКОР", яка випускає продукцію хімії та знаходиться в м. Калуш Івано-Франківської області.

Про це повідомив перший заступник голови ФДМ Віктор Петров в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у четвер.

"По "ЛУКОРу" ФДМ вважає за необхідне прийти до взаємовигідного рішення, що піде на користь підприємству. І ми сподіваємося, що таке рішення буде прийняте", - підкреслив він.

За словами Петрова, ФДМ та "ЛУКОЙЛ-Нафтохім" (входить до російської нафтової компанії "ЛУКОЙЛ"), що спільно володіють "ЛУКОРом", ведуть переговори стосовно вирішення цього питання.

Реклама:

"У нас постійний контакт", - сказав він. Перший заступник голови Фонду також нагадав, що українська сторона під час формування статутного фонду ЗАТ "ЛУКОР" внесла майновий комплекс ВАТ "Оріана", а російський інвестор ("ЛУКОЙЛ-Нафтохім") повинен був внести кошти та матеріали для роботи підприємства на суму 662 млн. грн.

У той же час, за словами Петрова, російська сторона внесла 100 млн. грн. грішми, а на суму, що залишилася - 562 млн. грн., були внесені акції "ЛУКОЙЛ-Нафтохіма".

"Природно, що це негативно позначається на роботі підприємства, оскільки акції ніяким чином не поповнюють поточні рахунки, оборотні кошти. І це є головним питанням у відносинах ФДМ та ЗАТ", - додав він.

ЗАТ "ЛУКОР" створювалося для того, щоб за рахунок прибутку від його роботи забезпечити погашення кредитів "Оріани", залучених під державні гарантії, підсумував він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!