В України немає боргів перед Казахстаном - заступник Макухи

П'ятниця, 15 грудня 2006, 17:28

Україна не має наміру визнавати заборгованість перед Казахстаном, що виник у результаті виходу з рубльової зони й переходу на кореспондентські рахунки в 1992 році, як державний борг, повідомив перший заступник міністра економіки Сергій Романюк.

"Це заборгованості між господарюючими суб'єктами, і ніякого відношення до міждержавних заборгованостей вони не мають", - сказав він.

У той же час Романюк відзначив, що Міністерство фінансів Казахстану наполягає на тому, що дана заборгованість є державною, оскільки вона виникла при взаєморозрахунках між Центробанками обох держав за підсумками 1993 року.

У зв'язку з цим Мінекономіки звернулося до НБУ й Мінфіну щодо перевірки даної інформації.

Реклама:

Заступник міністра відзначив, що механізмом дозволу даного питання може бути його рішення на рівні господарюючих суб'єктів, у тому числі й можливим шляхом реструктуризації заборгованості.

"Або через господарюючі суб'єкти, або якимсь чином, якщо суму відразу не вдається погасити, то, мабуть, мова повинна йти про структуризацію. Але це не те, що повинно виплачуватися з державного бюджету України", - підсумував Романюк.

Finance.ua

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!