У Азарова злякалися ветування бюджету

Понеділок, 11 грудня 2006, 11:07

Міністерство фінансів Миколи Азарова не на жарт схвилювалося можливим вето президента на прийнятий антикризовою коаліцією закон про державний бюджет на 2007 рік.

В заяві поширеній прес-службою Мінфіну сказано, що ветування бюджету викличе недофінансування соціальної сфери, призведе до дефіциту місцевих бюджетів, спричинить кризу у житлово-комунальному господарстві, а також скасує абсолютно нові, проривні для України проекти.

"Відповідно до статті 46 бюджетного кодексу України, Кабмін буде змушений здійснювати лише ті видатки, які визначені у бюджеті на 2006 рік і одночасно передбачені у законі про Державний бюджет України на 2007 рік, схваленому Верховною Радою. Фінансування бюджетних потреб доведеться здійснювати за тимчасовим розписом. При цьому, щомісячні видатки держбюджету не можуть перевищувати 1/12 обсягу видатків за попередній бюджетний період.", - говориться в повідомленні.

У Мінфіні лякають, що в разі ветування Бюджету-2007 працівникам бюджетних установ виплачуватиметься лише середній за 2006 рік оклад без надбавок і премій; 13,5 мільйонів пенсіонерів не отримають підвищену пенсію а також збільшені в чотири рази надбавки, доплати до пенсій інвалідам війни, учасникам війни; близько 2,5 мільйонів українців не отримають компенсації, надбавки, допомоги відповідно до закону про соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; не буде законодавчих підстав виплачувати пенсії військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, (оскільки їх нарахування передано до Пенсійного фонду), а також здійснювати соціальні страхові нарахування на грошове утримання військовослужбовців, яке має запроваджуватись з 2007 року.

Реклама:

Економічна Правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!