Великі господарства заплатять більше 1100 грн. за 1 тис. куб. м газу

Понеділок, 11 грудня 2006, 12:45

В п’ятницю, 8 грудня, Кабмін своєю постановою затвердив тимчасовий порядок встановлення роздрібних цін на природний газ для потреб населення.

Відповідно до постанови № 1697 "Про подальше вдосконалення механізму забезпечення природним газом вітчизняних споживачів", Національній комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ) рекомендується з 1 січня 2007 року встановити роздрібні ціни на природний газ для населення в залежності від річних обсягів його споживання, передає прес-служба Мінпаливенерго.

Так, якщо обсяг споживання природного газу не перевищує 2500 куб. м на рік, рекомендована до встановлення НКРЕ роздрібна ціна на газ становитиме 339 грн. за 1000 куб. м.

Якщо обсяг споживання природного газу не перевищує 6000 куб. м на рік, він коштуватиме 480 грн. за 1000 куб. м, 12000 куб. м на рік - 980 грн. за 1000 куб. м; понад 12000 куб. м на рік - 1173 грн. за 1000 куб. м.

Гранична роздрібна ціна на газ, який використовується населенням у багатоквартирних будинках, зокрема на опалення житлових приміщень, встановлена на рівні 686 грн. за 1000 куб. м.

Реклама:

Крім цього, згідно з постановою, реалізація природного газу для потреб населення здійснюватиметься суб’єктами господарювання, які отримали ліцензію на поставки природного газу за регульованим тарифом за роздрібними цінами, встановленими НКРЕ.

Поставки газу підприємствам комунальної теплоенергетики, теплових електростанцій, електроцентралей та котелень суб’єктів господарювання здійснюватиметься з ресурсів природного газу імпортованого походження та інших ресурсів природного газу НАК "Нафтогаз".

Реалізація природного газу для потреб цих підприємств здійснюватиметься дочірньою компанією "Газ України" та дочірнім підприємством "Газ-тепло" НАК "Нафтогаз" та суб’єктами господарювання, котрі отримали ліцензію на поставки природного газу за регульованим тарифом за цінами, що не перевищують граничний рівень ціни на природний газ.

Економічна Правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!