"Київстар" продовжує відбиватися від Костусєва

Понеділок, 27 листопада 2006, 17:54

Найбільший оператор мобільного зв'язку ЗАТ "Київстар GSM" має намір зберегти плату за з'єднання за дзвінки абонентів.

"Ми маємо намір відстоювати правомірність стягування плати за з'єднання, оскільки плата за з'єднання (ПЗЗ) - це послуга і, як будь-яка послуга, вона підлягає тарифікації," - сказав президент компанії Ігор Литовченко в понеділок, передає "Інтерфакс-Україна".

На його думку, Антимонопольний комітет (АМК), який наполягає на зниженні або на скасуванні ПЗЗ для операторів мобільного зв'язку, втручається в тарифну політику компанії.

Як повідомлялося, у листопаді АМК заявив про намір ужити заходів у відношенні ЗАТ "Київстар GSM" та ЗАТ "Український мобільний зв'язок" (УМЗ), якщо вони не знизять або не скасують плату за з'єднання.

Реклама:

Наприкінці жовтня 2005 року АМК рекомендував цим двом найбільшим операторам мобільного зв'язку України скасувати плату за з'єднання. Одна з причин - оцінка загальної ситуації на вітчизняному ринку мобільного зв'язку: незважаючи на те, що в останні два роки обсяг цього ринку зріс майже вдвічі, його структура залишилася без будь-яких істотних змін.

У грудні-2005 АМК порушив справу стосовно "Київстару" за ознакою зловживання монопольним положенням, оскільки по закінченні відведеного терміну оператор категорично відмовився виконувати рекомендації комітету і не обґрунтував правомірність існуючої ПЗЗ.

У свою чергу, "Київстар" заперечив розпорядження комітету в Київському госпсуді.

Глава АМК Олексій Костусєв припустив можливість рішення з українськими операторами мобільного зв'язку питання щодо ПЗЗ до кінця 2006 року, у результаті чого ПЗЗ буде знижено або скасовано для окремих сегментів абонентів.

В Україні ПЗЗ за дзвінки мобільних абонентів стягують "Київстар" та УМЗ.

ЗАТ "Українські радіосистеми" (УРС, ТМ Beeline), ТОВ "Голден Телекому", ТОВ "Астеліт" (ТМ Life:), ПЗЗ не стягують.



Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!