Києвом зацікавилися міжнародні інвестфонди

Вівторок, 10 жовтня 2006, 11:24

Заступник голови КМДА Денис Басс зустрівся з представниками провідних світових інвестиційних фондів. За його словами, інвесторів цікавив економічний клімат України та, зокрема, міста Києва.

У зустрічі взяли участь представники таких фондів, як JPMorgan, Merril Lynch, Goldman Sachs, повідомляє Ліга.

Басс підкреслив: "Їх цікавило, як саме буде змінюватися бюджет міста, яке буде наповнення, яка програма соціально-економічного розвитку, які інвестиційні проекти місто розглядає та які сфери ми плануємо розвивати наступного року".

Він також зазначив, що на сьогодні, відповідно до розпорядження мера Леоніда Черновецького, вже створено робочу групу для розгляду окремих програм, які будуть фінансуватися за рахунок міжнародних запозичень наступного року. Цю робочу групу очолює Басс.

Реклама:

"Зараз робоча група розглядає будівництво нових станцій метрополітену. Також, я думаю, будуть розглядатися і соціальні програми, будівництво великих медичних об'єктів. Будуть розглядатися проекти, які мають потребу у суттєвому капіталовкладенні", - сказав він.

Денис Басс зазначив, що представники великих міжнародних банків відзначили ріст рейтингу Києва на міжнародному рівні. Закордонні інвестори виявляють більшу цікавість до столиці України.

"У свою чергу, спілкування з провідними представниками світового інвестиційного співтовариства буде сприяти зміцненню позитивного іміджу Києва і держави в цілому, прискорить інтеграційні процеси, а також допоможе в залученні міжнародних капіталів", - впевнений заступник голови.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!