Лукашенко хоче внутрішньоросійські ціни на газ

Четвер, 8 червня 2006, 23:10

Росія, підвищуючи ціну на газ для Білорусі, ставить під загрозу виконання домовленості про створення рівних умов для суб'єктів господарювання двох країн.

Про це заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко під час зустрічі 8 червня в Мінську з головою адміністрації Алтайського краю РФ Олександром Карліним, повідомляє korrespondent.net.

Реклама:

"Уже сьогодні російський газ на кордоні Білорусі та Росії коштує в 1,5 рази дорожче, ніж, приміром, він обходиться підприємствам Смоленська. Білорусь не проти підвищення ціни на газ. Але така ж ціна на паритетній основі повинна бути встановлена і для суб'єктів Союзної держави", - відзначив білоруський президент.

При цьому Лукашенко підкреслив, що Білорусь не очікує від Росії яких-небудь преференцій.

"Ми тільки хочемо працювати в економіці як одна країна", - пояснив він.

Лукашенко також відзначив, що білоруська сторона не має наміру продавати ВАТ "Бєлтрансгаз" за балансовою ціною.

"Прийняти такі умови можна лише за згоди Росії дати можливість Білорусі брати участь у розробці родовищ вуглеводневої сировини", - відзначив президент Білорусі.

"Білорусь, як і раніше, віддана ідеям інтеграції, але у певних питаннях залишається непохитною. Так, наша країна ніколи не ввійде до складу Російської Федерації. Нам це не потрібно, Білорусь - гарна самодостатня країна", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!