2 жовтня 2022

Новини
18:00
Moderna відхилила прохання Китаю розкрити технології своєї вакцини
Фармацевтична компанія Moderna Inc відмовилася передати Китаю основну інтелектуальну власність, яка лежить в основі розробки її вакцини проти COVID-19. 
16:58
Верховна Рада збирається націоналізувати понад 900 об’єктів, що належать РФ
На найближчому засіданні Верховна Рада розгляне питання про націоналізацію за особливою процедурою активів РФ в Україні.
16:17
Роскомнадзор заблокував доступ до SoundCloud
У РФ обмежили доступ до програми SoundCloud, посилаючись на "неправдиву інформацію" про те, що Москва називає "спеціальною військовою операцією" в Україні. 
15:17
США готові допомагати економіці України на $1,5 млрд щомісяця, очікують того ж від ЄС – Bloomberg
Сполучені Штати висловили готовність підтримувати фінансову систему щомісячною допомогою в розмірі 1,5 мільярда доларів, поки триває повномасштабна війна проти Росії, і підштовхують своїх європейських союзників до виділення аналогічних сум.
14:47
ОПЕК+ збирається скоротити видобуток нафти на понад 1 мільйон барелів на день
Група виробників нафти ОПЕК+ розгляне можливість скорочення видобутку більш ніж на 1 мільйон барелів на день, щоб стабілізувати ціни.
13:45
"єРобота": у рамках шостої хвилі видадуть грантів майже на 50 мільйонів
Державний центр зайнятості підбив підсумки шостої хвилі реалізації програми "Власна справа" в рамках проєкту "єРобота", за якою буде виділено майже 50 млн гривень для 211 успішних заявників.
12:54
Нафтогаз збирається побудувати у Львові та Житомирі ТЕЦ, що працюватимуть на альтернативному біопаливі
НАК "Нафтогаз" планує побудувати у Львові та Житомирі ТЕЦ, що працюватимуть на біомасі (деревній трісці) та твердому вторинному паливі (RDF), загальна потужність яких складатиме 90 МВт теплової енергії та 11 МВт електричної. 
11:29
"Митний безвіз" з ЄС: перші вантажі вже прямують в обох напрямках
В Україні в суботу, 1 жовтня, запрацювала конвенція про процедуру спільного транзиту (CCTP) або так званий "митний безвіз", в рамках якого вже прямують перші вантажі. 
10:42
Витік газу на "Північному потоці-2" припинився 
Компанія-оператор Nord Stream 2 AG повідомила Данському енергетичному агентству про відновлення стабільного тиску в трубі, що означає припинення витікання газу.
10:00
Аграрному мільярдеру Олегу Бахматюку загрожує справа про шахрайство на 1 мільярд доларів
Інвестиційна компанія Gramercy Funds Management LLC звинувачує українського мільярдера Олега Бахматюка у використанні ним шахрайських схем для виведення майже 1 млрд доларів активів з UkrLandFarming Plc.