Верховна Рада збирається націоналізувати понад 900 об’єктів, що належать РФ

Неділя, 2 жовтня 2022, 16:58 -
 
getty images

На найближчому засіданні Верховна Рада розгляне питання про націоналізацію за особливою процедурою активів РФ в Україні.

Про це повідомила заступниця голови комітету з питань економічного розвитку Роксолана Підласа, передає пресслужба ВРУ в Telegram.

Повідомляється, що Кабмін уклав перелік, до якого увійшло більш як 900 об'єктів, що належать безпосередньо Росії як державі.

За словами депутатки, до списку об’єктів увійшли такі відомі підприємства як "Енергомашспецсталь" у Краматорську, що на 92% належить офшорній кіпрській компанії, яку контролює "Росатом". Також у цьому переліку є і всім відома мережа магазинів BROCARD, що на 100% контролюється офшорною компанією, яка, своєю чергою, контролюється Міністерством промисловості РФ. 

Реклама:

Додається, що примусове відчуження цих об’єктів відбудеться за особливою процедурою.

Нагадаємо:

РНБО ухвалила рішення про застосування санкцій до значущих фізичних і юридичних осіб РФ. Верховна Рада розгляне законопроєкт щодо націоналізації усіх російських активів.

Реклама:

РНБО 30 вересня ухвалила рішення про запровадження нових пакетів санкцій проти фізичних та юридичних осіб, які причетні до розв’язування агресивної війни проти України чи які підтримують путінський режим.

РНБО ухвалила рішення про застосування санкцій до значущих фізичних і юридичних осіб РФ - у ньому "тисячі прізвищ і тисячі компаній". За даними ЕП, у списку, зокрема, співвласник "Альфа груп" Михайло Фрідман.



Реклама: