1 жовтня 2022

Новини
18:00
Вперше український біометан готують до продажу у ЄС 
Регіональна газова компанія та "Галс Агро" і нідерландська компанія STX підписали меморандум про співпрацю з метою продажу першого в Україні біометану до Європи.
17:36
Між Грецією і Болгарією запрацював газопровід, який збільшить поставки неросійського газу
Греція та Болгарія в суботу розпочали комерційну експлуатацію газопроводу, який допоможе знизити залежність держав Південно-Східної Європи від російського газу.
16:02
Росія припиняє постачання газу до Італії
Російський державний ПАТ "Газпром" призупинив постачання природного газу до Італії, що призвело до посилення енергетичної кризи в Європі.
15:20
За тиждень експорту електроенергії до ЄС "Укренерго" отримає близько 300 мільйонів
НЕК "Укренерго" з 25 вересня по 2 жовтня на аукціонах продало доступу до міждержавних електромереж на близько 300 млн гривень. 
14:21
"Зернова ініціатива" : ще 11 суден вийшли з українських портів
В рамках реалізації "зернової ініціативи" з портів Одеси, Чорноморська та порту "Південний" вийшли 11 суден з 217,6 тис. тонн агропродукції для країн Африки, Азії та Європи.
13:18
Під санкції РНБО потрапило 3600 осіб, серед яких російські олігархи, чиновники, пропагандисти, артисти-маріонетки кремля
РНБО 30 вересня ухвалила рішення про запровадження нових пакетів санкцій проти фізичних та юридичних осіб, які причетні до розв’язування агресивної війни проти України чи які підтримують путінський режим.
12:26
Маск презентував робота-гуманоїда, який може стати новою робочою силою 
Генеральний директор Tesla Ілон Маск презентував у п’ятницю прототип свого гуманоїдного робота Optimus, запевняючи, що зможе виробляти таких мільйони й продавати їх менше ніж за 20 тис. доларів.
11:24
СБУ викрила схему на Житомирській митниці, яка завдала збитків бюджету на майже 40 мільйонів
Співробітниками Служби безпеки України та Державного бюро розслідувань було викрито злочинну схему по розмитненні вантажних автомобілів на Житомирській митниці.
10:33
Байден підписав закон про $12,3 млрд допомоги Україні
Президент США Джо Байден підписав закон про тимчасове державне фінансування, який дозволяє уникнути призупинення роботи державних установ і передбачає виділення 12,3 мільярда доларів допомоги Україні.
10:00
Світовий банк надасть Україні 530 мільйонів доларів фінансової допомоги
Світовий банк заявив про виділення додаткових 530 млн доларів на допомогу уряду України для задоволення нагальних потреб, спричинених вторгненням Росії в Україну.