Moderna відхилила прохання Китаю розкрити технології своєї вакцини

Неділя, 2 жовтня 2022, 18:00 -
 
getty images

Фармацевтична компанія Moderna Inc відмовилася передати Китаю основну інтелектуальну власність, яка лежить в основі розробки її вакцини проти COVID-19. 

Про це повідомляє Financial Times.

Moderna Inc відхилила прохання Китаю надати рецепт своєї мРНК-вакцини через комерційні проблеми та проблеми безпеки, повідомляє газета з посиланням на людей, які брали участь у переговорах, що проходили між 2020 і 2021 роками, додаючи, що виробник вакцини все ще "прагне" продавати продукт до Китаю.

Неможливість компанія  потрапити на китайський ринок є вимога Пекіну передати технологію як передумову для продажу в країні.

Реклама:

Додається, що Китай не схвалив жодної іноземної вакцини проти COVID-19 і покладається на кілька вакцин, розроблених у країні.

У вересні головний медичний директор Moderna Пол Бертон заявив, що компанія прагне співпрацювати з Китаєм у постачанні в країну своїх вакцин проти COVID-19 на основі мРНК.

Нагадаємо:

Реклама:

Moderna подає до суду на Pfizer та її німецького партнера BioNTech за порушення патентних прав при розробці першої вакцини проти COVID-19, схваленої в США. Компанія стверджує, що вони скопіювали технологію, розроблену Moderna за роки до пандемії.

Реклама: