В банку Жеваго підтвердили блокування рахунків

Середа, 15 липня 2009, 19:44

Тимчасове блокування кореспондентських рахунків банку "Фінанси і Кредит" (ФіК) не позначилося ні на обслуговуванні клієнтів, ні на ліквідності банку.

Про це заявила керівник прес-служби банку Наталія Нападовська, коментуючи позов американської компанії Сargill Financial Services International, Inc (CFSI, США) до суду штату Нью-Йорк, пише видання "Дело".

"Клієнтам банку продовжують надавати повний спектр банківських послуг. Тимчасове блокування не позначилося і на ліквідності банку, який продовжує виконувати всі нормативні вимоги НБУ", - сказала вона.

Нападовська пояснила, що 18 червня американська компанія Сargill подала позов до суду штату Нью-Йорк з вимогою заблокувати кореспондентські рахунки банку "Фінанси та Кредит" і в той же день суд без повідомлення банку тимчасово заблокував коррахунки згідно з існуючою судовою практикою - до винесення рішення по суті .

В банку "Фінанси та Кредит" заборгованість перед Cargill сумою 44 млн. дол. не заперечують і заявляють про готовність реструктуризувати свої борги.

"Існує неврегульована заборгованість перед компанією Cargill. Переговори ведуться в рамках загального процесу переговорів щодо реструктуризації заборгованості банку перед іноземними інвесторами", - зазначають в прес-службі.

При цьому Нападовська запевнила, що банк працює над тим, щоб рівність всіх кредиторів було дотримано. Зокрема, банк не відмовляється від своїх зобов'язань ні перед одним із кредиторів банку і має намір вести переговори про реструктуризацію зовнішніх боргів на позиціях рівного підходу з усіма кредиторами.

Тим часом, аналітики фінансового ринку не виключають, що Саrgill продовжить застосовувати практику судових позовів до всіх українським позичальників.

Як повідомлялося, Першому українському міжнародному банку (ПУМБ) вдалося з Cargill укласти мирову угоду щодо виконання зобов'язань українським банком.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!