На вітчизняні товари збільшується попит

Середа, 24 червня 2009, 17:05 -

За підсумками першого кваратала 2009 року продажі споживчих товарів, що були вироблені на території України, виросли на 3,6%.

Про це повідомляється на офіційному веб-сайті Держкомстату.

"Частка продажу споживчих товарів, які вироблені на території України, у структурі роздрібного товарообігу торгової мережі становить 65,9%, що на 3,6 в.п. більше, ніж у І кварталі 2008 року", - йдеться в повідомленні.

Держкомстат зазначає, що через торгову мережу підприємств за І квартал 2009 року було продано споживчих товарів на суму 48,2 млрд. гривень.

Реклама:

У загальному обсязі роздрібного товарообігу торгової мережі підприємств частка непродовольчих товарів зменшилася і становила 60,8% проти 67,2% у І кварталі 2008 року.

Найбільша частка продажу товарів вітчизняного виробництва спостерігалась у Кіровоградській, Волинській, Херсонській, Черкаській, Сумській, Хмельницькій, Житомирській і Чернігівській областях (78,8-75,6%).

В Дніпропетровській, Закарпатській, Одеській, Донецькій, Харківській областях, м. Севастополі та Києві, які у загальному обсязі роздрібного товарообороту складають більше половини, ця частка була меншою, ніж в середньому по Україні (65,5-54,5%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: