Новини 5 жовтня: Путін підписав "крадіжку" ЗАЕС, посли ЄС домовились про восьмий пакет санкцій проти РФ

Середа, 5 жовтня 2022, 22:00

Про "Газпром". Російська компанія "Газпром" заявила про відновлення транзиту газу через територію Австрії, а відтак – поновлення поставок до Італії, які зупинилися 1 жовтня.

Про санкції. Посли ЄС досягли політичної домовленості щодо нових санкцій проти Росії у відповідь на незаконну анексію українських територій Росією. 

Про ЗАЕС. Президент ДП "НАЕК Енергоатом" Петро Котін взяв на себе виконання обов’язків генерального директора Запорізької АЕС.

Президент країни-агресора Володимир Путін підписав указ, відповідно до якого захоплену окупантами Запорізьку АЕС буде віддано Росії.

Реклама:

Про санкції РНБО. До санкційного списку, який Рада нацбезпеки та оборони схвалила 30 вересня, потрапили, зокрема, родина президента РФ Владіміра Путіна, Владімір Сальдо та інші ключові російські політики, олігархи та колаборанти.

Про відставку голови НБУ. Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради проєкт постанови про звільнення Кирила Шевченка з посади голови Національного банку України.

Ексклюзиви ЕП

Відставка голови НБУ на тлі війни. Чому Зеленський міняє керівника Нацбанку? 

Реклама:

Напередодні Кирило Шевченко заявив про свою відставку через проблеми із здоров'ям. Імовірно, його замінить ексголова Ощадбанку Андрій Пишний – креатура голови Офісу президента Андрія Єрмака. Чому в президента пішли на такий крок в умовах війни?

Кінець майнінгу. Як обвал криптовалют повернув світу відеокарти

Як розкручувалася спіраль попиту на відеокарти та чи повернуться ціни на них до нормального рівня?



Реклама: