Житлові будинки
$55,9 млрд
Інфраструктура
$36,6 млрд
Активи підприємств
$11,4 млрд
Освіта
$10,1 млрд
Енергетика
$8,8 млрд
Проєкт "Росія заплатить". Розрахунки KSE Іnstitute (станом на вересень)
'));}); -->

Угорщина блокує затвердження нових санкцій ЄС: просить виключити патріарха Кіріла - ЗМІ

Середа, 1 червня 2022, 19:32 -

На засіданні постійних представників країн ЄС у Брюсселі Угорщина висловила кілька заперечень щодо шостого санкційного пакету, погодженого напередодні Європейською радою.

Як повідомляє "Європейська правда", про це пише агентство Bloomberg із посиланням на джерела, знайомі з ходом переговорів.

Зокрема Будапешт наполягає на виключенні з санкційного переліку очільника Російської православної церкви патріарха Кіріла - одного з публічних прихильників Владіміра Путіна. Ім’я Кіріла не лунало під час переговорів лідерів ЄС.

Крім того, Угорщина також заявила про "дрібні технічні питання", пов’язані з запровадженням часткового ембарго на російську нафту.

Реклама:

Як наслідок, констатують співрозмовники Bloomberg, час затвердження шостого санкційного пакету ЄС залишається незрозумілим.

Раніше президент Європейської ради Шарль Мішель заявив, що процес схвалення шостого санкційного пакета проти Росії завершиться в середу або четвер.

Нагадаємо, лідери ЄС на саміті, який триває 30-31 травня, ухвалили політичне рішення про запровадження нафтового ембарго проти Росії

Шостий пакет санкцій Європейського Союзу передбачає обмеження щодо 80 російських олігархів, заявив президент Франції Еммануель Макрон після саміту ЄС.

Більше у відео: Ембарго, гроші, Орбан, "патріарх" Кирилл: саміт ЄС, що став переможним для України

Реклама: