НБУ визначив порядок складання і подання банками фінзвітності

Середа, 9 березня 2022, 17:11

Нацбанк встановив порядок складання та подання українськими банками фінансової звітності в умовах воєнного стану.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Банки, які не завершили роботу щодо складання річної фінансової звітності та консолідованої річної звітності за 2021 рік у зв’язку з уведенням воєнного стану, мають продовжити цю роботу після припинення чи скасування дії воєнного стану.

Крім цього, банки за можливості подають та оприлюднюють на власному сайті річну фінансову звітність та консолідовану фінансову звітність за 2021 рік разом з аудиторським звітом і подають фінансову звітність, складену на основі таксономії фінансової звітності за міжнародними стандартами в єдиному електронному форматі, до центру збору фінансової звітності, операційне управління яким здійснює Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку.

Реклама:

"Національний банк не застосовує до банків заходів впливу за порушення ними строків подання річної фінансової звітності та консолідованої річної фінансової звітності за 2021 рік разом з аудиторським звітом, а також проміжної фінансової звітності та консолідованої проміжної фінансової звітності за перший квартал 2022 року в період дії воєнного стану та протягом трьох місяців після його припинення чи скасування", – додали в регуляторі.

Відповідні зміни затверджені постановою правління НБУ №41 від 7 березня 2022 року "Про складання та подання фінансової звітності в період запровадження воєнного стану".

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: