Анбандлінг "Нафтогазу" можна завершити до кінця року – прем’єр

Субота, 11 травня 2019, 19:39

НАК "Нафтогаз України" має всі можливості для завершення анбандлінгу як умови залучення іноземного партнера до управління газотранспортною системою України, до 1 січня 2020 року, і відповідає за це голова правління НАК Андрій Коболєв.

Про це в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Щодо подальшої діяльності газотранспортної системи, анбандлінгу та видобутку газу - це персональна відповідальність "Нафтогазу" й голови правління Коболєва. Він має сьогодні мандат, щоб ефективно виконати всю цю роботу, збільшити видобуток газу, забезпечити функціонування спільно з міжнародними партнерами газотранспортної системи", - сказав Гройсман.

Прем'єр наголосив, що всі необхідні урядові акти було ухвалено ще у 2016 році.

На запитання про те, чи вірить глава уряду в завершення анбандлінгу до 1 січня 2010 року, Гройсман відповів: "Це цілком можливо, якщо цим професійно займатися".

Реклама:

Коментуючи новий раунд тристоронніх переговорів, про необхідність якнайшвидшого проведення якого заявив днями віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович, прем'єр зазначив, що українську делегацію на них, як і раніше, очолює міністр закордонних справ, якому такі повноваження надав уряд.

На уточнювальне запитання, чи не буде перешкодою для продовження переговорів зміна міністра закордонних справ у зв'язку з обранням нового президента України, Гройсман констатував, що наразі уповноваженим урядом займатися цим питанням залишається нинішній глава МЗС Павло Клімкін.

Як повідомлялося, "Нафтогаз" планує завершити до кінця року завершити анбандлінг та залучити міжнародного партнера до управління газотранспортною системою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: