Китай може обкласти додатковими митами нафту, газ і вугілля з США

Вівторок, 19 червня 2018, 16:50

Китай розглядає можливість введення додаткових мит на імпорт з США енергоносіїв, включаючи нафту, природний газ і вугілля, у відповідь на дії Вашингтона.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Financial Times.

Останнім часом поставки американських енергоносіїв до Китаю росли швидкими темпами, і в цьому сегменті - на відміну від переважної більшості інших секторів - у США спостерігається профіцит в торгових відносинах з КНР.

Якщо Пекін введе такі заходи, американським виробникам нафти і газу може загрожувати зниження рентабельності. Ринок енергоносіїв відрізняється високою ліквідністю, і особливих проблем з пошуком нових ринків збуту у США не буде. Питання лише в тому, які знижки і поступки американські експортери будуть змушені пропонувати таким новим клієнтам.

Реклама:

В кінці березня міністр торгівлі США Уілбур Росс заявив, що одним з простих способів вирішити проблему перекосу в торгових відносинах з США є збільшення імпорту американського природного газу. При цьому Китай вже займає третє місце за обсягами закупівель американського СПГ після Мексики і Південної Кореї.

В цілому в 2017 році Китай імпортував товари з США на 130 млрд доларів. Тим часом американський президент Дональд Трамп загрожує Пекіну додатковими митами на товари китайського імпорту на 250 млрд доларів на рік.

Нагадаємо, азіатські біржі обвалилися через "торгову війну" між Китаєм і США.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!