"Укрзалізниця" просить побудувати шляхопроводи замість залізничних переїздів

Понеділок, 18 червня 2018, 16:40
 

ПАТ "Укрзалізниця пропонує Міністерству інфраструктури направити частину грошей з Дорожнього фонду на будівництво шляхопроводів замість залізничних переїздів.

Про це повідомляє прес-служба держкомпанії.

"Укрзалізниця" ще восени 2017 року звернулася до міністерства, щоб відомство включило до Державної програми підвищення безпеки дорожнього руху в Україні до 2020 року будівництво чотирьох шляхопроводів замість залізничних переїздів з інтенсивним автобусним рухом.

"Ще в минулому (2017 - ред) році ми запропонували виділити з державного Дорожнього фонду понад 700 млн грн на проектування, будівництво шляхопроводів і демонтаж залізничних переїздів з автобусним рухом на чотирьох напрямках, де існує гостра необхідність поліпшити дорожню інфраструктуру", - цитує прес-служба в.о. гендиректора держкомпанії Євгена Кравцова.

Реклама:

Кравцов нагадав, що доходи Дорожнього фонду формуються в значній мірі за рахунок акцизу на пальне, а 5% коштів Дорожнього фонду повинні витрачати саме на забезпечення безпеки дорожнього руху.

"Оскільки "Укрзалізниця" є однією з найбільших компаній-споживачів дизпального в Україні, витрачає на його придбання близько 7 млрд грн на рік, ми вважаємо справедливим передбачити частку коштів Дорожнього фонду саме на потреби залізничної безпеки інфраструктури", - підкреслив глава УЗ.

"Укрзалізниця" пропонує побудувати шляхопроводи в межах міста Бердичів Житомирської області - переїзд 30 км перегону Бердичів - Демчин, в Боярці Київської області - переїзд 878 км станції Боярка, в Дніпрі - переїзд 200 км станції Нижньодніпровськ-Вузол та в межах села Ясенівці Львівської області - переїзд 1407 км перегону Красне - Золочів.

Сумарно роботи з проектування та будівництва цих шляхопроводів можуть обійтися в 730 млн грн.

В "Укрзалізниці" підкреслюють, що кількість ДТП на залізничних переїздах зростає: за п'ять місяців 2018 року на залізничних переїздах і коліях поза переїздами сталося 33 випадки ДТП (на 2 випадки аналогічного періоду 2017 року).

В Україні у відповідальності "Укрзалізниці" налічується 4945 залізничних переїздів, з яких 2343 - з автобусним рухом; 1290 - з черговим працівником; 1262 - обладнані пристроями автоматики, в тому числі 383 переїзди обладнані чотирма шлагбаумами, які забезпечують разом з основними шлагбаумами повне перекриття проїжджої частини автодороги.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!