Ціна на нафту Brent піднялася до 64 доларів за барель

Четвер, 9 листопада 2017, 19:26

Ціни на нафту продовжують зростати в четвер, інвестори оцінюють геополітичні ризики, пов'язані з Саудівською Аравією та іншими нафтовидобувними країнами.

Про це свідчать дані торгів, передає "Інтерфакс-Україна".

Вартість січневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 17:40 зросла на 0,51 долара (0,8%) - до 64 доларів за барель.

Ціна ф'ючерсу на нафту WTI на грудень на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) збільшилася до цього часу на 0,55 долара (0,97%) - до 57,36 долара за барель.

Реклама:

"Ми бачимо швидке ребалансування нафтового ринку - збільшення попиту одночасно з чітким дотриманням умов угоди про обмеження виробництва нафтовидобувними країнами, що створює дефіцит на ринку", - відзначає економіст ICICI Bank Ешрі Охрі.

"Однак, премія до ціни нафти, обумовлена ​​геополітичними ризиками, можливо, занадто висока, і ми вважаємо нинішній підйом ринку тимчасовим", - цитує експерта MarketWatch.

На його думку, ціни на нафту повернуться до рівнів, виправданих з точки зору фундаментальних чинників, - це близько 60 доларів за барель для Brent.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!