Австралійці створюють блокчейн, який в 10 разів ефективніше Visa

Четвер, 26 жовтня 2017, 14:45

Дослідники університету Сіднея повідомили, що їхня технологія Red Belly Blockchain здатна обробляти понад 660 тисяч транзакцій в секунду, що в десять разів перевищує продуктивність платіжної системи Visa.

Про це пише Forklog з посиланням на ZDNet.

Вперше про технологію Red Belly Blockchain, яка розроблюється в стінах Школи інформаційних технологій USYD, стало відомо в липні цього року. Тоді розробники заявляли, що новий блокчейн буде здатний обробити 440 тисяч транзакцій в секунду і може в майбутньому кардинально змінити світову економіку.

Реклама:

За словами керівника дослідницької групи Вінсента Грамолі, за останні три місяці ефективність технології перевершила всі очікування.

Наші останні випробування показали, що Red Belly Blockchain може обробити більше 660 тисяч транзакцій в секунду на 300 машинах в одному дата-центрі. Це помітне покращення в порівнянні з попередніми тестами, коли було досягнуто значення 440 тисяч транзакцій в секунду на 100 машинах ", - сказав Грамолі.

"Для порівняння, пікова продуктивність системи Visa становить близько 56 тисяч транзакцій в секунду, в той час, як мережа біткоінів обмежена приблизно сімома транзакціями в секунду", - додав він.

Існуюча як в приватному, так і в відкритому форматі система Red Belly Blockchain протестована в 14 країнах, включаючи Австралію, США, Канаду, Великобританію, Німеччину, Бразилію, Японію, Індію, Південну Корею і Сінгапур.

"Результати підтверджують, що наш блокчейн досяг більш високої продуктивності, ніж існуючі технології, використовувані фінансовими інститутами, включаючи Visa", - констатує Грамолі.

"Наступна мета - зробити Red Belly Blockchain доступним для всіх користувачів інтернету", - додав він.

Нагадаємо, у Mastercard з'явилася можливість відправляти гроші за допомогою блокчейна, однак платіжна система досі визнає тільки традиційну валюту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: