"Сбєрбанк" може отримати санкції через визнання "вовчих білетів" терористів

П'ятниця, 10 березня 2017, 11:50

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков запропонував обговорити питання введення санкцій щодо "дочки" "Сбєрбанку Росії", який заявив, що обслуговує клієнтів із паспортами терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР".

Відповідну пропозицію Аваков зробив на засіданні уряду.

"Звертаюся до уряду з тим, щоб ми обговорили питання введення санкцій відносно цього банку ("Сбєрбанку Росії" – Ред.), який, на мою думку, після вказівок Путіна прийняв рішення про визнання документів так званих "ЛНР" та "ДНР", - сказав Аваков.

"Цей банк працює в Україні, він фінансує бойовиків, заробляє прибутки в Україні і ці прибутки інвестує в сепаратистські республіки. Вважаю, що це неприпустимо, тому я прошу, щоб уряд звернувся до НБУ та РНБО щодо невідкладного розгляду цього питання і введення санкцій щодо "Сбєрбанку Росії", - додав міністр.

Реклама:

В свою чергу прем’єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що відповідна робота вже ведеться.

"Я у четвер розмовляв на цю тему з президентом та з головою Нацбанку і сьогодні робота така ведеться. Зараз з’ясовується юридичні підстави, чи це є так насправді. Якщо це так, я думаю, що НБУ, РНБО та президент дуже швидко відреагують на цю ситуацію і відповідь буде дуже адекватною", - заявив Гройсман.

"Це просто неприпустимо, коли бандитські організації підтримані Росією… Мало того, що повидавали їм якийсь вовчий білет і хтось буде його визнавати. В тому числі фінансові інституції в такі брудні історії замішані. Я думаю, що ми швидко розберемося  і все, що буде необхідно від уряду, ми ухвалимо", - підсумував прем’єр.

Як відомо, раніше російський "Сбєрбанк" заявив, що приступив до обслуговування в своїх відділеннях клієнтів, що надають паспорти так званих "ДНР" і "ЛНР".

18 лютого президент РФ Володимир Путін підписав указ про визнання на території Російської Федерації документів, які видані громадянам України та особам без громадянства, які постійно проживають на територіях Луганської та Донецької областей, окупованих проросійськими бойовиками.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!