OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

Понеділок, 5 грудня 2016, 19:31

Скандал у Мінфіні, спецрежим не для всіх аграріїв і відібрані у "Укравтодору" 220 мільйонів доларів - головне за 5 грудня.

Шевченківський районний суд Києва відправив під домашній арешт колишнього голову правління банку "Михайлівський" Ігоря Дорошенка.

Як відомо, Шевченківський районний суд Києва ще 13 серпня обрав запобіжний захід колишньому голові правління Банку Михайлівський Ігорю Дорошенко, який підозрюється в розкраданні 870 млн гривень і доведенні банку до неплатоспроможності.

***

Реклама:

Світовий банк забере у "Укравтодору" 220 мільйонів доларів.

Часткове скасування фінансування - тимчасовий і вимушений крок, оскільки зараз гроші Світового банку не рухаються досить швидко. Це, як вважають у міжнародній фінансовій організації, обтяжує Україну економічно і не звільняє місце для підтримки нових проектів.

***

Про запаси газу в підземних сховищах. За перші 51 день опалювального сезону Україна використала з підземних сховищ 1 323,91 млн куб. м природного газу.

Станом на 3 грудня в ПСГ знаходиться 13 408,12 млн куб. м газу, що на 16% (2 553,54 млн куб. м) менше, ніж було на аналогічну дату 2015 року (3 грудня 2015 року в ПСГ знаходилося 15 961,66 млн куб. м).

***

Господарський суд Києва прийняв рішення стягнути з компанії "Газпром" (Росія) штраф і пеню за позовом Антимонопольного комітету в розмірі 172 млрд гривень.

***

Уряд поверне аграріям податковий спецрежим, але не всім.

"В останній переговорній позиції міністерства один із напрямів - квазіаккумуляція для надання підтримки окремо сільгоспвиробникам - платникам ПДВ, які займаються тваринництвом, вирощуванням фруктів, ягід, овочів", - заявив міністр агрополітики Тарас Кутовий.

***

І ще дві наші публікації:

Перша, відповідає на питання що заважає Україні економити. Йтиметься про те, що провідні країни світу систематично переглядають свої державні витрати для підвищення ефективності витрат, а Україна за роки незалежності не робила цього жодного разу.

Друга, відповідає на питання що трапилося в Міністерстві фінансів. Так, Мінфін опинився в центрі скандалу, що розгорівся через верифікацію соціальних виплат. Чутки про порушення ще не підтвердилися, але службове розслідування вже почалося і сталося перше звільнення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!