Ціни на нафту зростають після падіння до мінімумів напередодні

Вівторок, 1 листопада 2016, 09:33

Світові ціни на нафту у вівторок перейшли до корекційного зростання після зниження днем раніше до мінімальних позначок з кінця вересня.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 8:46 вартість січневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зростала на 0,66%, до 48,93 долара за барель.

Ціна грудневих ф'ючерсів на нафту марки WTI піднімалася на 0,45%, до 47,07 долара за барель. У понеділок вартість обох марок досягала мінімуму з 29 вересня, опустившись до 47,98 долара і 46,63 долара відповідно.

Реклама:

В кінці вересня ОПЕК на неформальній зустрічі в Алжирі погодила обмеження видобутку в діапазоні 32,5-33 мільйона барелів нафти на добу, проте за конкретними лімітами для кожної з країн організації поки домовленостей немає. Остаточне рішення має бути прийнято на офіційній зустрічі ОПЕК 30 листопада у Відні.

За підсумками зустрічі країн-експортерів, що входять і не входять в ОПЕК, проведеної минулого тижня для обговорення варіантів реалізації алжирської угоди, учасники не прийшли до єдиної думки з даного питання.

Єдиним рішенням стало рішення про зустріч у Відні перед запланованим в кінці листопада самітом ОПЕК. Відсутність конкретики підсилює негативні настрої інвесторів.

"Відсутність прогресу в застосуванні квот на видобуток і зростаючі розбіжності між членами ОПЕК припускають ослаблення ймовірності досягнення угоди 30 листопада", - наводить агентство Рейтер думку неназваних аналітиків з Goldman Sachs.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!