Ціни на нафту перейшли до зниження

П'ятниця, 7 жовтня 2016, 10:34

Світові ціни на нафту в п'ятницю після значного зростання напередодні повернулися в "червону зону" на тлі подорожчання американської валюти.

Про це свідчать дані торгів, пише Прайм.

Станом на 07.46 вартість грудневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опускалася на 0,06% - до 52,48 долара за барель, ціна листопадових ф'ючерсів на нафту марки WTI - на 0,04%, до 50,42 долара за барель.

В ході торгів четверга нафтові ціни активно росли, зокрема нафта марки WTI вперше з кінця червня перевищила психологічну позначку в 50 доларів за барель на тлі нових подробиць щодо угоди ОПЕК про обмеження видобутку цієї сировини.

Реклама:

У четвер міністр енергетики Алжиру Нуреддін Бутерфа заявив, що країни ОПЕК можуть прийняти рішення скоротити обсяг видобутку за підсумками зустрічі в листопаді сильніше, ніж обговорювалося в Алжирі.

За його словами, країни підуть на такий крок, якщо цього зажадає ринкова ситуація.

ОПЕК на неформальній зустрічі в Алжирі 28 вересня погодила обмеження видобутку в діапазоні 32,5-33 мільйона барелів нафти в добу, проте по конкретним обмеженням для кожної з країн картелю поки домовленостей немає.

Остаточне рішення має бути прийнято на офіційній зустрічі організації, яка відбудеться 30 листопада у Відні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!