Енергокомпанії відстають від плану накопичення вугілля на 340 тисяч тонн

Вівторок, 4 жовтня 2016, 13:14

Енергогенеруючі компанії теплових електростанцій відстають від затвердженого міністерством енергетики та вугільної промисловості плану накопичення вугілля на 340 тисяч тонн.

Про це повідомив заступник директора з оперативного управління - головний диспетчер НЕК "Укренерго" Віталій Зайченко в ході "круглого столу" в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, зокрема, відставання по антрацитовій групі становить 160 тисяч тонн, газовій групі - 180 тисяч тонн.

Зайченко уточнив, що згідно з планом накопичення вугілля станом на 1 листопада запаси на складах ГК ТЕС повинні складати 2,2 млн тонн, а на сьогодні запаси вугілля на складах ГК ТЕС складають 1,286 млн тонн, в т.ч. антрацитової групи - 566 тисяч тонн, газової - 720 тисяч тонн.

Реклама:

Головний диспетчер НЕК зазначив, що найближчим часом з ремонтів вийдуть кілька блоків атомних електростанцій (АЕС), що дозволить прискорити накопичення вугілля на ТЕС.

За даними ДІЯРУ, блок №2 Запорізької ТЕС повинен вийти з ремонту 7 жовтня, блок №4 Рівненської АЕС - 8 жовтня.

При цьому в середині лютого "Укренерго" прогнозує профіцит виробленої в об'єднаній енергосистемі (ОЕС) України електроенергії, в зв'язку з чим можуть бути накладені обмеження на вироблення АЕС, а ряд блоків ТЕС може бути переведений на роботу мінімальним складом обладнання.

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію роботи ОЕС.

НЕК є державним підприємством, яке знаходиться в управлінні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Міністр Ігор Насалик раніше повідомляв, що Україна може повністю обійтися без поставок вугілля з зони АТО за умови збільшення споживання вугілля газової групи замість дефіцитного антрациту.

Раніше "Українська правда" провела розслідування і виявила, що під виглядом більш дорогого вугілля з ПАР для "Центренерго" поставляється антрацит із зони АТО.

При цьому повідомлялося, що контролюють цей процес люди, наближені до Віктора Медведчука, який бере участь в переговорах України і Росії щодо врегулювання війни на Донбасі, а також є кумом президента Росії Володимира Путіна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!