Харківські бізнесмени побудують борошномельний завод в Словаччині - ЗМІ

Середа, 12 жовтня 2016, 14:20

Українські бізнесмени планують побудувати в Словаччині велике підприємство з переробки зерна.

Про це пише liga.net з посиланням на словацьке видання SME, відзначаючи, що вони мали тісні зв'язки з режимом екс-президента Віктора Януковича.

Як зазначається в матеріалі, керівники компанії-інвестора - бізнесмени з Харкова, які були пов'язані з Партією регіонів і керують великим заводом з переробки зерна на сході України.

Власником Agroslavinvest є 43-річний українець Андрій Яковенко. А в керівництво компанії входять ще два громадянина України - з Макіївки і Краматорська, пише видання.

Реклама:

За інформацією автора матеріалу, завод планують побудувати в селі Паларіково поблизу міста Нове Замки в південно-західній Словаччині.

Інвестором проекту під назвою Mlynsko є компанія Agroslavinvest А. Х., створена в 2013 році.

На завод по проекту планують набрати 48 чоловік, які будуть працювати в три зміни. Завод повинен бути частиною місцевого індустріального парку, на будівництво якого було виділено 4,9 млн євро з європейських фондів. Будівництво має розпочатися в лютому 2017 року й триватиме два роки.

Підприємство буде здатне переробити близько 20% від поточного виробництва всіх словацьких заводів.

"Однак Словаччині нові заводи не потрібні, тому що навіть ті, які в країні є, не працюють на повну потужність", - йдеться в статті.

Представники компанії, за даними словацького видання, в минулому році орендували земельну ділянку поблизу залізничного вокзалу Паларіково на 15 років і за цей час заплатять 134 тис євро. Згідно з угодою, компанія також може викупити цю ділянку.

В опублікованому проекті українці не уточнили, звідки вони беруть гроші на будівництво.

Також немає інформації про бізнес-план: чи будуть імпортувати пшеницю з України і далі продавати борошно в ЄС або планують реалізовувати її на словацькому ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!