Перевантажені фури щорічно завдають дорогам збитків на 2 мільярди

П'ятниця, 12 серпня 2016, 19:42

Збитки, завдані дорожньому господарству України від перевищення допустимих габаритно-вагових норм автотранспортними засобами на дорогах, внаслідок чого руйнується дорожнє покриття, сягають близько 2 мільярдів гривень щорічно.

Про це журналістам повідомив заступник міністра інфраструктури з питань протидії корупції Юрій Лавренюк, передає УНІАН.

Як наголошується, таку заяву Лавренюк зробив під час відкриття на 15-му кілометрі траси Київ - Житомир першої дистанційної системи габаритно-вагового контролю, яка в онлайн-режимі передає інспектору всю інформацію щодо транспортного засобу за рахунок вмонтованих в дорожнє полотно спеціальних датчиків.

"Збитки, які завдають автомобілі з перевантаженням нашому дорожньому покриттю, досягають близько 2 мільярдів гривень щорічно. Якщо такі комплекси (дистанційні системи габаритно-вагового контролю - Ред.) будуть встановлені на всіх під'їздах до Києва, то штрафи від усіх цих зафіксованих перевантажень становитимуть близько 100 мільйонів гривень", - заявив він.

Реклама:

"Тобто, якщо Київ буде мати таких 7 вагових комплексів, які планує закупити КМДА, і буде прийнятий закон про дорожній фонд, то в наступному році Київ отримає 100 мільйонів гривень на ремонт своїх доріг", - підкреслив Лавренюк.

Як повідомлялося, за оцінками Міністерства інфраструктури, більше 30% вантажного транспорту пересувається по українським дорогам з перевищенням допустимих вагових норм.

Мінінфраструктури хоче зробити штрафи за перевантаження авто на дорогах одним із джерел наповнення Дорожнього фонду для фінансування ремонту і будівництва доріг, законопроект про створення якої зараз допрацьовує міністерство спільно з народними депутатами.

Поточного року Міністерство інфраструктури має намір закупити 80 мобільних габаритно-вагових комплексів з метою контролю за дотриманням вагових норм, зараз в країні цілодобово функціонують 34 таких комплексу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!