США просять Китай скоротити виробництво сталі

Понеділок, 6 червня 2016, 14:51

Китай повинен зменшити надлишкові потужності своїх підприємств, що виробляють сталь і алюміній, так як перевиробництво впливає на викривлення на світових ринках.

Про це заявив міністр фінансів США Джейкоб Лью під час восьмого засідання Американо-Китайського економічного і стратегічного діалогу, який пройшов в Пекіні, пердає Yahoo.

Як зазначається, Китай виготовляє більше половини світової сталі, та є найбільшою країною-виробником.

Лью звинуватив Китай у тому, що країна заполонила світовий ринок сталлю за низькими цінами, в демпінгу і в порушенні міжнародних правил торгівлі.

Реклама:

"Необхідно істотно скоротити виробництво в ряді галузей, які страждають від надлишку виробничих потужностей, в тому числі сталі і алюмінію, перевиробництво яких має вирішальне значення для функціонування і стабільності міжнародних ринків", - заявив він.

Лью не перший, хто звинувачує Китай в закритті заводів і втраті робочих місць в промисловій галузі по всьому світу.

Так, індійська корпорація Tata Steel в кінці березня заявила про намір продати всі свої підприємства в Великобританії через дешеву китайську сталь.

Під загрозою скорочення на британській Tata Steel виявилися 40 тисяч робочих: 15 тисяч в сталеливарному секторі та 25 тисяч на підприємствах, що забеспечують металургійні заводи компанії.

Також, лідери країн G7 на переговорах в Японії заявили, що необхідно терміново вирішувати проблему надлишку стали.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!