SoftBank може виручити від продажу акцій Alibaba 10 мільярдів доларів

П'ятниця, 3 червня 2016, 19:35

Японська телекомунікаційна компанія Softbank Group Corp може виручити 10 мільярдів доларів від продажу акцій в найбільшій китайській інтернет-компанії Alibaba Group Holding Ltd.

Про це йдеться у повідомленні Softbank, передає "Прайм".

Раніше повідомлялося, що Softbank має намір продати акції Alibaba Group Holding Ltd і скоротити таким чином свою частку в компанії до 28%. Дана угода необхідна японській фірмі, щоб зменшити свій борг.

За даними Softbank, вона виручить 1 мільярд доларів, продавши частину акцій GIC Private Limited і Temasek Holdings Private Ltd (по 500 мільйонів доларів від кожної). На додаток до цього підрозділ Alibaba Partnership викупить частину акцій головної компанії за 400 мільйонів доларів.

Реклама:

Головна компанія Alibaba Group отримає 2 мільярди доларів за невелику частину своїх акцій, ще 6,6 мільярда доларів Softbank виручить за випуск цінних паперів, конвертованих в американські депозитарні розписки Alibaba.

Компанія Softbank стала найбільшим акціонером Alibaba в 2000 році, коли почала інвестувати в китайську компанію. Ця угода буде першим продажем SoftBank акцій Alibaba.

Alibaba, що спеціалізується на електронній комерції, була заснована Джеком Ма в 1999 році. Її користувачам доступний сервіс, який комбінує окремі функції eBay, Amazon і PayPal. Крім онлайн-рітейлу, компанія розвиває платіжну систему Alipay.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!