Слова Медведєва про пенсії "вирвано з контексту" - Путін

Субота, 28 травня 2016, 14:02

Президент РФ Володимир Путін вважає, що заяву прем'єр-міністра Дмитра Медведєва про індексацію пенсій, зроблену ним під час візиту до Криму, було вирвано з контексту і стверджує, що рівень життя в Росії вище, ніж в Україні.

Про це він сказав журналістам, коментуючи висловлювання глави російського уряду РФ Дмитра Медведєва, який в тимчасово окупованому Криму сказав, що на підвищення пенсій "грошей немає", передає УНІАН.

"Я не бачив, щоб Дмитро Анатолійович говорив з цього приводу, завжди можна або з контексту взяти якусь фразу, або взяти фразу із загальної розмови. За словами все може збігатися, а за духом сенс може якось інакше виглядати, якщо подивитися на весь контекст розмови", - зазначив Путін.

При цьому він заявив, що в доларовому еквіваленті рівень доходів в РФ вище, ніж в Україні, але не уточнив, що на території Росії вартість продуктів і послуг в різних сферах дорожче.

Реклама:

"Наші сусіди, Україна, припустимо. Ми говоримо: інфляція минулого року в Росії дуже велика - 12,9%. А там інфляція - 48,7%. Пенсія середня: у нас 200 доларів в доларовому еквіваленті, а в Україні - 76 доларів. Різниця є? Так ми хоч на 4% та проіндексували. В Україні взагалі ніякої індексації, плюс підвищення пенсійного віку", - сказав російський президент.

"Ми намагаємося утримати зростання тарифів: в цьому році - 4, 4,5, 5% максимум. Тільки в деяких регіонах, за окремими дозволами депутатів місцевих рад до 10% можна. А у наших сусідів? Середнє зростання тарифу на газ - 3,3 рази, це мінімальне. А середній - взагалі, зростання в 6,6 рази. Електроенергія - зростання 70%, 60%. За гарячу воду - 50 з гаком відсотків, 60%. І заморожені пенсії взагалі", - додав Путін.

Він переконаний, що "все пізнається в порівнянні".

Нагадаємо, У окупованому Криму пенсіонери поскаржилися прем'єр-міністру Росії Дмитру Медведєву на низьку пенсію. На що Медведєв відповів, що це глобальна проблема, пов'язана з "відсутністю грошей", побажав пенсіонерам триматися, всього доброго і хорошого настрою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: