НБУ впорядкував організацію внутрішнього аудиту в банку

Середа, 11 травня 2016, 09:42

Правління Національного банку України 10 травня 2016 року прийняло постанову № 311 "Про затвердження Положення про організацію внутрішнього аудиту в банках України".

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Як зазначає НБУ, положення розроблено відповідно до вимог закону "Про банки і банківську діяльність", міжнародних стандартів професійної практики внутрішнього аудиту та останніх рекомендацій Базельського комітету з банківського нагляду з питань внутрішнього аудиту та корпоративного управління.

Крім того, документом реалізовуються заходи Комплексної програми розвитку фінансового сектору України до 2020 року щодо удосконалення вимог до рівня корпоративного управління учасників фінансового сектору, у тому числі за рахунок посилення ролі наглядових рад, визначення підстав проведення внутрішнього аудиту.

Реклама:

"Положенням визначено порядок організації внутрішнього аудиту в банку/банківській групі; установлено принципи діяльності підрозділу внутрішнього аудиту; посилено контроль ради банку та Національного банку України за діяльністю підрозділу внутрішнього аудиту", - йдетья у повідомленні.

Постановою передбачено надання банкам строку до 1 липня 2016 року для приведення своїх внутрішніх документів у відповідність до вимог вищезазначеного Положення.

Постанова набирає чинності з дня, наступного за днем її офіційного опублікування.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!