Фірма, яку приписують Кононенку і Порошенку, торгує з "Газпромом"

Понеділок, 4 квітня 2016, 18:25

Офшорна компанія Intraco Management Ltd, власниками якої британська газети The Guardian називає президента Петра Порошенка і депутата від БПП Ігоря Кононенко, займається торговими операціями з продуктами, а також паливом виробництва Московського НПЗ (належить Газпрому).

Про це свідчать митні дані, які є в розпорядженні ЛІГА.net.

Зокрема, в травні минулого року на адресу Intraco Management Ltd було поставлено ТОВ ДО&ДО Київ (Бориспіль) 50 порцій холодного харчування.

ТОВ ДО&ДО Київ з 2014 року займається постачанням їжі авіакомпаніям в аеропорту Бориспіль і є афілійованою компанією з холдингом Do&Co австрійського бізнесмена Аттіли Догудана.

Реклама:

У реєстрі юросіб в якості власників ДО&ДО Київ окрім Догудана вказано директор цієї фірми Валерій Горбатюк.

Раніше ЗМІ згадували Intraco Management Ltd в якості компанії, яка оплачувала обслуговування літака, на якому літає Петро Порошенко.

Крім операцій з продуктами, згідно з митними даними, Intraco Management Ltd значиться як одержувач гасу для авіа судів.

Зокрема, в жовтні 2014 року офшор купив 500 тонн авіапалива у російської дочірньої компанії російського Газпрому - Газпромнефть-АЕРО Шереметьєво.

У статті The Guardian йдеться, що Intraco була заснована в 2002 році, а її кіпрський агент Джеффрі Маджістрейт пов'язаний з Порошенком.

Як відомо, у неділю 3 квітня світові ЗМІ одночасно опублікували велике розслідування, що розкриває причетність багатьох світових лідерів і відомих людей різних професій до приховування величезних сум грошей в офшорних компаніях.

Серед них, крім інших, виявилися президент України Петро Порошенко і Росії – Володимир Путін.

Претензії до Порошенка полягають у приховуванні факту створення компаній в офшорі. Дії Порошенка можуть суперечити закону, оскільки він відкрив нову компанію, перебуваючи в кріслі президента, і не вказав цей актив у фінансовій декларації.

Він сам знову повторив, що не має більше відношення до "Рошену" і заявив, що пояснення щодо цього скандалу повинні дати його юристи.

НАБУ вже заявило, що згідно із законодавством чинний президент не є підслідною НАБУ особою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!