"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рада збільшила мито на експорт брухту чорних металів

Четвер, 21 квітня 2016, 17:22

Верховна Рада прийняла в цілому закон, який на 3 роки збільшує мито на експорт брухту чорних металів до 35 євро за тонну.

"За" законопроект №3868 проголосувало 268 народних депутатів.

"Метою прийняття законопроекту є встановлення дієвого механізму правового регулювання експорту металобрухту для оперативної ліквідації дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку задля першочергового забезпечення потреб оборонної промисловості та забезпечення умов відбудови об’єктів інфраструктури", - йдеться у пояснювальній записці.

Крім того, законопроект спрямований на стабілізацію ситуації в металургійній галузі та суміжних секторах, збільшення надходжень до державного бюджету за рахунок підвищення експортного мита на металобрухт, а також створення додаткової доданої вартості на території держави шляхом глибокої переробки дефіцитної сировини, утвореної на її території.

Реклама:

Законопроектом пропонується тимчасово, терміном на 3 роки, встановити рівень експортного мита на відходи та брухт чорних металів у 35 євро за 1 тонну.

Одночасно з тимчасовим трирічним підвищенням експортних мит пропонується на цей період призупинити обов’язкову державну реєстрацію контрактів на експорт металобрухту для лібералізації зовнішньоекономічної діяльності.

Крім того, я написав у Facebook заступник міністра економічного розвитку Максим Нефьодов, законопроект також прибирає функції МЕРТ по реєстрації контрактів на експорт металобрухту.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: