"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Німеччині щорічно відмивається понад 100 мільярдів євро

Четвер, 21 квітня 2016, 10:32

У Німеччині загальний обсяг відмитих коштів оцінюється в понад 100 мільярдів євро на рік, що в два рази більше раніше зафіксованого показника.

Про це повідомляється в щомісячній доповіді міністерства фінансів, передає "Німецька хвиля".

Особливо багато підозрілих операцій - від 15 тисяч до 28 тисяч щорічно - фіксується в сфері нерухомості, автомобільних продажах і на ринку творів мистецтва.

Також велику частку в незаконних оборудках мають азартні ігри, гастрономія і готельний бізнес. Два останні види підприємницької діяльності часто служать як прикриття для відмивання грошей.

Реклама:

Дослідження, яке виконав на замовлення Мінфіну професор Кай Буссман з Університету імені Мартіна Лютера в Галле і Віттенберзі, показує, що в ФРН - завдяки економічній привабливості - зростає ризик легалізації доходів. Кошти в основному надходять з-за кордону.

Німецький Мінфін визнав недоробки в боротьбі з відмиванням доходів на регіональному рівні. У Німеччині відповідальність за контроль над "нефінансовим" сектором лежить на федеральних землях.

У відповідь в числі інших пропонується введення максимальної суми при оплаті готівкою, відзначає агентство dpa.

"Завдяки цьому заходу запобіганню відмиванню грошей в федеральних землях повинен надаватися вищий пріоритет, ніж раніше", - вказується в звіті міністерства фінансів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!