"Нафтогаз" подав позов проти РФ щодо активів в Криму

Середа, 20 квітня 2016, 18:06

НАК "Нафтогаз України" подав позов до міжнародного суду проти Росії в частині відшкодування шкоди внаслідок втрати його активів, розташованих на окупованій території Криму.

Про це повідомив глава холдингу Андрій Коболєв, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми подали позов проти Росії щодо компенсації не тільки вартості вишок, а й усіх активів, які втратив "Нафтогаз" на території Криму через російську окупацію, або тих активів, до яких ми тимчасово не маємо доступ. Наприклад, з видобутку нафти і газу на території Криму і на шельфі", - сказав він в ефірі "5 каналу" в середу ввечері.

На його думку, цей судовий процес буде більш тривалим і набагато важчим, ніж Стокгольмський арбітраж з "Газпромом".

Реклама:

"Тому що тут присутній елемент і військових дій, і відповідачем є не комерційна організація, як "Газпром" в нашому першому випадку, а держава Росія", - пояснив Коболєв.

Як повідомлялося, НАК "Нафтогаз України" в лютому 2016 року вручив РФ офіційне письмове повідомлення про інвестиційний спір в рамках двосторонньої угоди про взаємний захист інвестицій між країнами.

У разі, якщо спір не буде вирішений шляхом переговорів, "Нафтогаз" має намір передати його на розгляд арбітражу.

"Нафтогаз України" залучив компанію Covington & Burling LLP (Нью-Йорк, США) до захисту своїх інтересів в рамках тяжби за втраченими кримськими шельфовими активами.

Раніше "Нафтогаз України" заявив про плани домагатися через міжнародні судові інститути відновлення контролю над активами, втраченими внаслідок російської окупації Криму, і відшкодування всіх понесених збитків.

НАК "Нафтогаз України" - державна холдингова компанія, що включає в себе вертикально інтегровану групу підприємств, що займаються видобутком, транспортуванням, зберіганням та переробкою нафти і газу, а також поставками палива.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!