АМКУ взявся за учасників аукціонів "Держгеонадр"

Середа, 20 квітня 2016, 10:09

Антимонопольний комітет України досліджує, чи було дотримано норми законодавства про захист економічної конкуренції під час проведення аукціонів Державної служби геології та надр у 2016 році та за попередні періоди.

Про це йдеться в повідомленні АМКУ.

Раніше програма "Схеми" оприлюднила розслідування про те, що в аукціоні "Держгеонадр" 22 березня брали участь пов’язані компанії.

Зокрема, дозвіл на розробку Рівненської ділянки піску розіграли компанії "Надра ресурс" та "Західна видобувна компанія", які пов’язані між собою.

Реклама:

Як виявилося, співвласниця "Надра ресурс" Людмила Ісак володіє часткою в компанії "Надра-пром", де партнеркою є Олександра Язовецька – власниця "Західної видобувної компанії".

Також "Схеми" звернули увагу на те, що дві ділянки газу в Харківській області розіграли між собою фірми, створені не більше ніж за півтора місяця до проведення аукціону.

Наприклад, Мурафинською площею зацікавились компанія "Нафта і газ" та "Нафтогазенергопром". На момент подання документів про участь в аукціоні обидві фірми існували менш ніж два тижні і були зареєстровані в один день – 23 лютого 2016 року.

"Схеми", виявили, що обидві фірми реєструвала одна й та ж людина - Наталія Моргун. Вона ж була зареєстрована на аукціоні як уповноважений представник ТОВ "Нафтогазенергопром".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: