Збиток нафтового гіганта Statoil перевищив 4 мільярди доларів

Четвер, 4 лютого 2016, 10:09

Чистий збиток, що припадає на акціонерів норвезької нафтогазової групи Statoil ASA, за стандартами МСФЗ, за 2015 рік становив 4,28 мільярда доларів проти чистого прибутку роком раніше у 2,52 мільярда доларів.

Про це йдеться у звіті компанії, передає "Прайм".

Statoil пов'язує погіршення показника з ослабленням цін на сировинні товари. При цьому скоригований прибуток компанії за звітний період становив 8,83 мільярда доларів, що на 43% нижче за показник за аналогічний період в 2014 році.

У перерахунку на одну звичайну акцію разводненний збиток компанії - 1,35 долара проти прибутку в 0,78 долара роком раніше. Виручка Statoil за 2015 рік становила 53,4 мільярда доларів, що на 23,3% нижче за аналогічний показник 2014 року.

Реклама:

Чистий збиток Statoil в четвертому кварталі збільшився на 3,3% - до 1,05 мільярда доларів. Квартальна виручка компанії виявилася на 25,7% нижче за аналогічний показник минулого року - 12,53 мільярда доларів.

У перерахунку на одну звичайну акцію разводненний збиток компанії в четвертому кварталі становив 0,33 долара проти збитку в 0,32 долара роком раніше.

"Тим не менш, ми продовжуємо досягати значного прогресу в роботі з витратами і їх ефективністю", - заявив президент і генеральний директор компанії Ельдар Сетре.

"На даний момент ми рухаємося далі на шляху до виконання нашої програми з вдосконалення, а також продовжуємо посилювати капітальні витрати і витрати на пошуково-розвідувальні роботи. Це ключові елементи в управлінні бізнесом в період низьких цін на нафту", - додав він.

Обсяг видобутку вуглеводнів Statoil за 2015 зріс на 2,2% - до 1,971 мільйона барелів нафтового еквівалента на добу.

Раніше американський нафтовий гігант Chevron Corp вперше за 13 років повідомив про квартальний збиток через падіння цін на нафту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!