Ціни на нафту знижуються після коментарів Саудівської Аравії

Середа, 24 лютого 2016, 14:37

Ціни на нафту знижуються через те, що Саудівська Аравія відкинула можливість скорочення видобутку, а запаси нафти в США зросли.

Про це пише Рейтер.

Ф'ючерси на Brent подешевшали на 0,63 долара до 32,64 долара за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,95 долара до 30,92 долара. У вівторок обидва еталони подешевшали більш ніж на 5%.

Узгоджене зниження видобутку в країнах, що входять і не входять в ОПЕК, "неможливо, тому що деякі країни виконають узяті на себе зобов'язання", сказав міністр нафтової промисловості Саудівської Аравії Алі аль-Наїмі.

Реклама:

Іран назвав "смішною" пропозицію Саудівської Аравії і Росії, щоб великі виробники нафти припинили підвищувати видобуток.

"Деякі з наших сусідів збільшили видобуток до 10 мільйонів барелів на добу і тепер мають нахабство радити всім зупинити підвищення видобутку. Тобто вони збережуть видобуток на рівні 10 млн барелів на добу, а ми повинні зберегти її на рівні 1 млн. Це просто смішно" , - сказав міністр нафтової промисловості Ірану Биджан Зангане інформаційному агентству ISNA.

Запаси нафти в США минулого тижня зросли на 7,1 млн барелів, за даними Американського інституту нафти, при прогнозі підвищення на 3,4 мільйона барелів.

Ціни на нафту можуть продовжити зниження, так як реальної перспективи угоди про видобуток немає, а попит на нафту скоротиться з настанням весни, сказав старший стратег CMC Markets Рік Спунер.

На думку брокерської контори Phillip Futures, в найближчі місяці нафта торгуватиметься по 28-36 доларів за барель.

Нагадаємо, 16 лютого 2016 року міністр енергетики Росії Олександр Новак і міністр нафти Саудівської Аравії Алі аль-Наїмі домовилися заморозити нафтовидобування на рівні 11 січня.

Пізніше, голова МЗС Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр заявив, щокраїна не готова скорочувати видобуток нафти.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі новини.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!