Україна опустилася в рейтингу щодо захисту прав власності

Середа, 20 січня 2016, 17:22

За результатами 2015 індекс прав власності України впав до значення 3,9 з 4,3, опустивши Україну в світовому рейтингу країн на 109 місце з 129.

Про це повідомляє Українське товариство економічних свобод (УТЕС).

Рейтинг склав Альянс прав власності (Property Rights Alliance), який щорічно розраховує індекс на основі трьох факторів: стан правового та політичного середовища, прав матеріальної власності і прав інтелектуальної власності.

"Україна "сповзає" в рейтингу майже за всіма пунктами, і це викликає занепокоєння. Адже захист прав власності - як матеріальної, так і інтелектуальної - це основа інвестиційної привабливості країни", - говорить Глава Української товариства економічних свобод Мар'ян Заблоцький.

Реклама:

За його словами, щоб показники росли, необхідно приділити увагу низьким показникам - "Захист авторських прав" і "Незалежність судочинства".

Що стосується зростання України за показником "Реєстрації власності", то, на думку експерта, воно відображає ті зміни, яких вдалося домогтися торік через зміни законодавства, зокрема, що стосуються спрощення реєстрації земель сільгосппризначення та розширення повноважень нотаріусів.

Кращий показник України 2015 року: "Реєстрація власності" - 9,1.

Найбільше падіння відбулося за показниками "Незалежність судочинства" і "Політична стабільність" (на 1,5 і 1,3 пункту відповідно).

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: