Україна і Болгарія відновлять пряме пасажирське сполучення

Вівторок, 17 листопада 2015, 12:25

Пряме сполучення між Києвом та Болгарією буде відновлено.

Про це йшлося на двосторонній зустрічі міністра інфраструктури Андрія Пивоварського з міністром транспорту, інформаційних технологій та зв’язку Республіки Болгарія Івайло Московски у Софії 13 листопада, повідомляє прес-служба відомства.

Як зазначається, Пивоварський поінформував свого болгарського колегу про те, що на сьогоднішній день залізничне сполучення між Києвом та Софією забезпечується з пересадкою на станції Будапешт, через відміну безпересадкового вагону, що курсував у складі поїзду Москва - Софія.

"Міністр висловив сподівання, що активна робота, яка наразі проводиться залізничними адміністраціями Румунії, Болгарії та Молдови, дасть змогу відновити курсування безпересадкових вагонів УЗ сполученням Київ - Софія на 2016/2017 рік", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Згідно із повідомленням, сторони домовилися опрацювати зазначене питання на рівні залізничних адміністрацій та забезпечити залізничне сполучення між двома столицями вже найближчим часом.

Окрему увагу було приділено питанню відновлення прямого авіаційного сполучення. Болгарська сторона ще раз підтвердила готовність до повної лібералізації авіаційних перевезень між країнами та привітала плани української авіакомпанії розпочати регулярні рейси Київ – Софія – Київ у грудні поточного року з частотою 3 рейси на тиждень.

Московски також підтвердив, що Софійський аеропорт створить привабливі умови для роботи української авіакомпанії.

Він підкреслив, що у сьогоднішніх суворих економічних умовах шляхом усіх можливих поступок дружні країни мають спільно намагатися забезпечити ефективне та зручне транспортування пасажирів і вантажів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!