Росія зобов’язалася дати Україні знижку на "зимовий" газ - ЄК

Понеділок, 28 вересня 2015, 14:29

Попередні домовленості про умови постачання російського газу до України передбачають знижку через скасування мита у четвертому кварталі 2015 року, а також у першому кварталі 2016-го.

Про це у Брюсселі повідомили у Єврокомісії, яка виступила посередником парафованих газових домовленостей, пише "Укрінформ".

 "Російський уряд взяв зобов’язання знизити ціну на газ для України через зменшення експортного мита на період 4-го кварталу 2015 року і 1-го кварталу 2016-го", - уточнили у Єврокомісії один із пунктів домовленостей, навколо якого відбувалися дискусії між сторонами.

Як повідомлялося, 25 вересня Україна, Єврокомісія і Росія попередньо домовилися про постачання російського газу у зимовий період 2015-2016 років.

Реклама:

Сторони парафували протокол і додаток до контракту, що має бути підписано найближчим часом за окремими процедурами.

Закупівля та закачування до сховищ 2 млрд кубометрів російського газу, для чого урядом України виділено 500 млн дол., розпочнеться якнайшвидше після остаточного підписання домовленостей.

Нагадаємо, як повідомлялося, кінцева ціна російського газу для України в четвертому кварталі 2015 року становитиме 232 долларов за тисячу кубометрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: