Україна платитиме за газ в четвертому кварталі 232 долари

Субота, 26 вересня 2015, 10:26

Кінцева ціна російського газу для України в четвертому кварталі 2015 року стане $232 за тисячу кубометрів.

Про це повідомив віце-президент ЄК з енергосоюзу Марош Шефчович на прес-конференції за підсумками парафування тристороннього газового протоколу, передає "Інтерфакс-Україна".

Ця ціна враховує знижку, надану російською стороною. Без урахування знижки дана ціна склала б $252 за тисячу кубометрів, уточнив він.

Джерело, знайоме з ситуацією, повідомило, що конструкція "зимового пакета" для України передбачає, що ціна на російський газ не може бути нижче спота в Європі, в тому числі і для неприпустимості реекспорту газу з Європи.

Реклама:

Також голова "Газпрому" Олексій Міллер не виключає, що ціна на російський газ для України в першому кварталі 2016 року може виявитися нижче вартості газу в четвертому кварталі.

"Ціни на газ визначаються за формулою. І ми бачимо, що в цілому динаміка понижувальна. Ціни на газ знижуються. І ми не виключаємо, що ціна на перший квартал може бути нижчою за ціну в четвертому кварталі. Підкреслюю, все зрештою залежить від ціни на нафту", - заявив він.

Раніше повідомлялося, що уряд РФ затвердив знижку на газ для України на четвертий квартал у розмірі 24,6 долара на тисячу кубометрів.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!