Ціни на нафту знижуються, Brent тримається близько 50 доларів

Вівторок, 11 серпня 2015, 09:50

Світові ціни на нафту демонструють негативну динаміку у вівторок на тлі очікувань інвесторами статистики щодо запасів "чорного золота" в США.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 8:28 вартість вересневих ф'ючерсів на північноморську суміш Brent зменшувалася на 0,5% - до 50,16 долара за барель. Ціна вересневих ф'ючерсів на WTI скорочувалася на 0,8% - до 44,6 долара за барель.

Управління енергетичної інформації Міненерго США в середу опублікує статистику щодо комерційних запасів нафти в країні за тиждень, що завершився 7 серпня.

Реклама:

Аналітики очікують, що учасники ринку сфокусуються на даних з видобутку після того як статистика минулого тижня вказала на збільшення показника на 0,55%, або на 52 тисячі барелів на добу - до 9,465 мільйона барелів.

Зростання видобутку незначно змістив убік скорочення запасів на 4,4 мільйона барелів, або на 1%, - до 455,3 мільйона барелів, зазначає агентство Франс Прес.

За оцінками дослідницької компанії Capital Economics, основними чинниками, що чинять тиск на ціни, були ознаки відновлення видобутку в США і поставки ОПЕК.

Трейдери очікують уповільнення темпів видобутку в США, а також збільшення попиту на бензин в літній період, що може послабити ситуацію перенасичення на світовому ринку, відзначає агентство.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: