Білоус: Проведемо реприватизацію, якщо треба

Четвер, 9 липня 2015, 12:54

Реприватизація може бути проведена у разі відповідного рішення правоохоронних органів або парламенту.

Про це сказав голова Фонду держмайна Ігор Білоус на брифінгу в четвер, передає "Укрінформ".

"Реприватизація - це більше політичний процес, і хочу звернути вашу увагу, що Фонд є інструментарієм. Якщо наші правоохоронні органи чи Верховна Рада вирішать, що той чи інший об'єкт потрібно спрямувати на реприватизацію, ми виконаємо нашу функцію", - заявив голова Фонду держмайна.

"Заберемо цей об'єкт у нашу власність і проведемо повторний конкурс, як це було зроблено по Криворіжсталі. Це наш функціонал. Ми не є політичною організацією", - сказав Білоус.

Реклама:

За його словами, наразі Фонд співпрацює з правоохоронними органами щодо низки об'єктів, зокрема "Укртелекому", який належить олігарху Рінату Ахметову.

Як повідомлялося, наприкінці березня міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичюс заявив, що уряд не планує реприватизації підприємств в Україні.

Нагадаємо, у 2010 році, за часів Януковича, "Укртелеком" на приватизаційному конкурсі був придбаний за номінальною вартістю єдиним учасником - австрійською компанією EPIC. Потім EPIC перепродала цей актив СКМ, якою володіє Ахметов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!